Tervetuloa kevät!

 

Pyydä tarjous kevään matkasta. Olemme Saarenmaan asiantuntijoita. Toki tänä päivänä jokainen osaa laivamatkan tilata ja hotellin varata. Me teemme kaiken puolestasi ja vielä pikkuisen enemmän. 

Astu siis  laivaan ja nauti! Sillä kaikki on valmiina kivaa matkaa varten. Käytämme matkoillamme pääasiassa Eckerö Linen varustamoa ja aina laivan loungetilaa.

Aikataulut sopivat hyvin, ei liian aikaista lähtöä Helsingistä.

Helsinki - Tallinna  klo 9.00-11.15 Eckerö Line , loungetila

Tallinna- Helsinki klo 18.15.- 21.00 Eckerö Line, loungetila

Joten astu laivaan ja nauti. Laivan loungetila on rauhallinen. Tilaan sisältyy koko matkan ajan pientä syömistä ja juomia. Ei wc-jonoja ja tavaratilan etsimistä laivalla. Loungessa on ihana matkustaa.

Tallinnassa ryhmääsi /perhettäsi odottaa  tilaamasi ryhmän koon mukaan varattu bussi. Kuljettaja on saarenmaalainen ja haluttaessa  hän kertoo matkan aikana saaren historiasta. Toki matkaemäntämme  osaa melkein jo kaiken kertoa,  mutta hauska on kuunnella paikallisen jutustelua. Voiko helpompaa olla. Nokka kohti keväistä Saarenmaata.

Jos haluatte tietää enemmän saaren luonnosta tai historista tai nykyajasta, järjestämme  retkiä toiveitten mukaan. Esimerkkinä mahdollisesta retkestä on tämä suosittu: 

Metsä-luonto-ripaus historiaa-retki 

Kuressaaresta ajamme kohti saaren pohjoisrannalla sijaitsevaa Tagarannan kalastajakylään, mistä kävelyretkemme alkaa.Kylästä otamme mukaan paikallisoppaan, joka kertoo kylän historiasta ja lähellä olevasta sodanaikaisesta venäläisten vuosi vuodelta rapistuvasta varuskunnasta. Kävelemme talviunta uinuvan kylän läpi,matkalla ohitamme Estonia-laivan uppoamismuistomerkin. Tagarannan kylästä menehtyi kaksi henkilöä tässä laivaonnettomuudessa.Taukopaikalla, ennen lounaalle lähtöä, nautimme hetken vielä uskomattomasta rauhasta ja ehkä nostamme maljan keväälle. 

Huhtikuussa ollaan jo aika lähellä ihanaa kesää. Luonto heräilee talven jälkeen, joutsenlaumat ja muut muuttolinut  kaakattavat rantareittimme varrella.Opastettu retki päättyy lonaaseen paikallisella maatilalla, josta kuljetus Kuressaareen n. klo 13.30

Kävely osuus n.3 km. Retken hinta 45e hlö. Hintaan sisältyy soppalaunas.Maatilalla on hevosia, kanoja ja lampaita. Isäntä on kuuluisa leipuri, joten kahvin kera saamme taatusti ihania kakkuja. 

Tervetuloa mukaville matkoille!