Luontomatkat

”Metsä on on köyhän miehen turkki”, sanoo saarenmaalainen sananlasku. 

Näin kertoo Saarenmaalla syntynyt ja koko ikänsä saarella, merenäärellä asunut putkimies Völli. 
Ja tottahan Völli puhuu. Lukuisten koti- ja kansainvälisten tutkimusten mukaan metsä suojaa, rauhoittaa, laskee verenpainetta ja kohentaa mielialaa. 

Meille suomalaisille metsä- ja metsäluonto ovat läheisiä ja itsestään selvyyksiä.

Saarenmaalta kuitenkin löytyy hieman erilaista luontoa. Kalkkiperäisessä meren ympäröimässä maastossa kasvaa ja kukkii jopa 36 erilaista luonnon orkideaa.

Järjestämme räätälöityjä luonto- ja metsäretkimatkoja huhtikuun lopusta Juhannukseen ja syksyllä syys-lokakuussa.

IMG_0705

Miksi nämä aikataulut?

Syksy on saaren mannerilmaston takia pitkälle lauhkea ja lämmin. Metsät ovat täynnä sieniä ja marjoja. Muuttolinnut palaavat etelään. Lämmin raikas sää houkuttelee saarelle niin golffareita kuin retkeilijöitä.  
Majoitusten ja matkojen hinnat ovat laskeneet ruuhkaisen turistikauden jälkeen. Kesällä hinnat saattavat olla  kalliimmat kuin Suomessa, sillä Saarenmaan elää paljolti turismista.
Keväällä huhtikuussa luonto heräilee, muuttolinnut saapuvat valtavin parvin. Toukokuun lopussa jo ensimmäiset orkideat kukkivat.

ilta

Metsä-luontomatkojemme runko on seuraava:

  • Laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki välillä Eckerö Line, joko kansipaikoin tai loungessa.
  • Kuljetukset Tallinna-Kuressaari-Tallinna, Saarenmaan lauttamatkat + retkipäivien kuljetukset.
  • Majoitukset Kuressaaressa (tulopäivä – lähtöpäivä) + jos halutaan niin matkan pituudesta riippuen yö/t matkailutalossa lähellä retkimetsiä.
  • Opastetut päiväretket. 
  • Halutut ruokailut.

Ryhmän koko minimi 12. Matkanjohtaja matka ilmainen.

Huom! Kaikki luonto- ja patikointimatkamme ovat  räätälöityjä matkoja. Meillä on monivuotiset luotettavat yhteistyökumppanit, joiden avulla valmistamme nämä suositut matkat.  

Annamme mielellään tarjouksen, mutta veloitamme ennakkomaksuna 70e. Hinta koostuu puhelin – ja ennakkovarauskustannuksista, joita pienhköt matkailuyrittäjät/majoittajat vaativat. Katso Matkaehtomme. Jos suunnittelemamme matka tilataan meiltä, ennakkomaksu vähennetään matkan hinnasta. 

Pyydä tarjous   info@saaretar.eu  tai +358401813316 Tervetuloa mukaville matkoille!