LUONTO JA PYÖRÄILY

Luontomatkat

"Metsä on on köyhän miehen turkki", sanoo saarenmaalainen sananlasku.

Näin kertoo Saarenmaalla syntynyt ja koko ikänsä saarella, meren äärellä asunut putkimies Völli.
Ja tottahan Völli puhuu. Lukuisten koti- ja kansainvälisten tutkimusten mukaan metsä mm. suojaa, rauhoittaa, laskee verenpainetta ja kohentaa mielialaa.

Meille suomalaisille metsä- ja metsäluonto ovat läheisiä ja itsestään selvyyksiä.

Saarenmaalta kuitenkin löytyy hieman erilaista luontoa. Kalkkiperäisessä meren ympäröimässä maastossa kasvaa ja kukkii jopa 36 erilaista luonnon orkideaa.
Järjestämme räätälöityjä luonto- ja metsäretkimatkoja huhtikuun lopusta Juhannukseen ja syksyllä syys-lokakuussa.

Miksi nämä aikataulut?

Syksy on saaren mannerilmaston takia pitkälle lauhkea ja lämmin. Metsät ovat täynnä sieniä ja marjoja. Muuttolinnut palaavat etelään. Lämmin raikas sää houkuttelee saarelle niin golffareita kuin retkeilijöitä.   

Majoitusten ja matkojen hinnat ovat laskeneet ruuhkaisen turistikauden jälkeen. Kesällä hinnat saattavat olla kalliimmat kuin Suomessa, sillä Saarenmaa elää paljolti turismista.
Keväällä huhtikuussa luonto heräilee, muuttolinnut saapuvat valtavin parvin. Toukokuun lopussa jo ensimmäiset orkideat kukkivat.

Metsä-luontomatkojemme runko on seuraava:

  • Laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki välillä Eckerö Line, joko kansipaikoin tai loungessa.
  • Kuljetukset Tallinna-Kuressaari-Tallinna, Saarenmaan lauttamatkat + retkipäivien kuljetukset.
  • Majoitukset Kuressaaressa (tulopäivä - lähtöpäivä) + jos halutaan niin matkan pituudesta riippuen yö/t matkailutalossa lähellä retkimetsiä.
  • Opastetut päiväretket.
  • Halutut ruokailut.

Ryhmän koko minimi 12. Matkanjohtajan matka ilmainen.

Huom! Kaikki luonto- ja patikointimatkamme ovat räätälöityjä matkoja. Meillä on monivuotiset luotettavat yhteistyökumppanit, joiden avulla valmistamme nämä suositut matkat.
Annamme mielellään tarjouksen, mutta veloitamme ennakkomaksuna 70e. Hinta koostuu puhelin - ja ennakkovarauskustannuksista, joita pienhköt matkailuyrittäjät/majoittajat vaativat. Katso Matkaehtomme. Jos suunnittelemamme matka tilataan meiltä, ennakkomaksu vähennetään matkan hinnasta.

Pyydä tarjous saaretar.eu@gmail.com tai +358401813316.
Tervetuloa mukaville matkoille!

PYÖRÄILYMATKAT

Missä ollaan? No eipä hätää. Saarenmaalla ja Muhussa ei ole pelkoa eksymisestä.

"Haitanneeko tuo mittään", kysyi Heikki 66v, kun kerroimme, että tasaista on maasto Saarenmaalla ja Muhussa.

No ei haitannut. Heikki ja kymmenkunta muuta pyöräili Muhusta Kuressaareen muutamassa päivässä, maisemista, matkailutalojen herttaisesta rauhallisuudesta ja hyvästä ruuasta nauttien.

Tämä reitti onkin osoittautunut suosituimmaksi reitiksi. Kiitos hyvien yhteistyökumppaneiden.

Reitin voi pyöräillä myös toisin päin. Pyöräilyosuus alkaa silloin Kuressaaresta ja päättyy Muhuun.

TUO OMA RYHMÄSI PYÖRÄILEMÄÄN IHANALLE SAARENMAALLE!

Suunnittelemme toiveitten mukaiset reitit.

Päivämatkatkojen pituudet saarta kiertävillä ryhmillä ovat olleet n.55-75 km.

Toki lyhyempiä päiväreittejä on saatavilla. Usein päiväreitin pituuden määrää reitin varrella oleva matkailutalo, missä lämmin sauna ja illallinen odottavat.

Kivoja pyöräilymatkoja ovat myös Kuressaaresta lähtevät päiväreitit. Koska maasto on tasaista, päivällä ehtii hyvin pyöräillä Kuressaaresta Sörveen ja takaisin, uskokaa vain.

Kuressaari-pyöräilypäivän jälkeen hotellien Spa-osaston tarjoamat hieronnat ja uima-altaat ovat mitä ihanampia lihasten rentottajia.

PYÖRÄT
Saarenmaalla on itseasiassa vain yksi pyörävuokraamo.

Pyörät ovat ajettuja, mutta kyllä niillä saarta kiertää, ja on kierretty. Huoltoporukka saadaan paikalle helposti, jos tarvitaan. Kolmivaihteisella, käsi - ja jalkajarrullisella pyörällä asiakkaat ehtivät nauttia saaren kauniista luonnosta. Useampivaihteisia pyöriä on toki tarjolla.

Kilpapyöräilijöille suosittelemme omien pyörein tuomista tai niiden vuokraamista Tallinnasta. Toki hoidamme vuokrauksen myös Tallinnasta.

Jotkut hotellit vuokraavat myös pyöriä, lähinnä päiväpyöräilyyn Kuressaaressa ja sen välittömässä läheisyydessä.

MUUTA HUOMIOITAVAA
Päätiet ovat nykysin kaikki päällystettyjä. Sivutiet ja jotkut rantareitit ovat vielä Saarenmaan kalkkisen maaperän, jokapaikkaan tunkevan pöllyävän hiekan peittämiä. No tiehän pöllähtää vain silloin kuin kiireinen auto ohittaa pyöräilijän. Silloin onkin hyvä hetkeksi pysähtyä ja nauttia kauniista luonnosta ja maisemista.

Pyydä tarjous saaretar.eu@gmail.com  tai +358401813316.
Tervetuloa mukaville matkoille!